FYGO’s klumme, juni 2015

På trods af alt for få solskinstimer og varmegrader viser kalenderen juni måned, og sommerferien står for døren. Det har været et travlt forår for FYGO’s nye bestyrelse, hvor flere medlemmer – herunder undertegnede – skulle finde sig tilrette på nye poster. De tre medlemmer, som forlod FYGO’s bestyrelse ved årets generalforsamling i marts, var utrolig kompetente kollegaer, som har lagt et kæmpe arbejde i FYGO-regi. Vi i den nye bestyrelse vil gøre vores bedste for at fortsætte arbejdet, så vi også fremover har en videreuddannelse, vi kan være stolte af.

For vi hár en god speciallægeuddannelse i Danmark, hvilket blev understreget på NFOG Educational Committe Course i maj, hvor Martin Grønnebæk-Tolsgaard og Jeannett Strandbygaard, begge yngre læger, demonstrerede de nyeste tiltag indenfor kirurgisk oplæring i Danmark. Men vi kan stadig blive endnu bedre, og samarbejdet med vores nordiske og europæiske kollegaer er meget givende i forhold til at tænke uddannelse på nye måder og lære af andres erfaringer.

I juni måned sendte FYGO og DSOG tre uddannelseslæger på udveksling med ENTOG (The European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology) til Holland. FYGO fik mange gode ansøgninger, og vi er glade for interessen for udveksling blandt vores medlemmer. I kan læse mere om de udsendtes oplevelser i deres rejsebeskrivelse her i nyhedsbrevet. På ENTOG’s generalforsamling i forbindelse med udvekslingen, blev Anna Aabakke valgt som ny formand for ENTOG – FYGO ønsker stort tillykke.

Som tidligere annonceret lancerer FYGO snarest en undersøgelse af introlægernes kompetencer ved afslutningen af deres 1-årige ansættelse. Som bekendt medfører 5-års reglen, at ansøgerne til hoveduddannelsesstillingerne i gennemsnit er yngre og har mindre klinisk erfaring end tidligere. Derfor er det nu endnu mere vigtigt, at alle introlæger opnår de basale kompetencer under introduktionsstillingen. Formålet med undersøgelsen er at kunne målrette vores indsats overfor medlemmernes uddannelsesvilkår bedst muligt fremover.

Alle uddannelseslæger i gynækologi og obstetrik har siden 1. november 2014 hørt under den elektroniske udgave af logbogen logbog.net, som de fleste nok kender fra AP-lægerne. De har udgivet en ny app, så man kan tilgå sin logbog mere fleksibelt, eksempelvis på vagt, og derved nemt kan gemme billeder, registrere indgreb og cases. I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I har problemer eller forslag til forbedringer i forbindelse med brugen af app’en, da vi har mulighed for at tage kontakt til projektgruppen under lægelig videreuddannelse, som står for app’en. .

 

Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer.

 

På vegne af FYGO’s bestyrelse,

Camilla Mandrup

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

*