FYGO formandens nytårsklumme 

af Sarah Berg 

Kære FYGO medlemmer

I FYGO har coronaen, som hos alle andre, vendt op og ned på tingene. I foråret måtte vi aflyse vores årlige internat og siden fulgte aflysninger af kurser og møder. Men bestyrelsesåret i FYGO går jo helt tilbage til foråret 2019, hvor vi afholdte et internat med generalforsamling i Fredericia under temaet “fra gråt til hot – det skjulte underliv”, om billeddiagnostiske metoder i gyn/obs. Der var liv og glade dage. Et arrangement vi i disse tider nu kun tør drømme om.
FYGO arrangerede også, traditionen tro, anden dag på Efterårsmødet med fokus på kultur og kvindesyn.
Ved begge arrangementer var der foredragsholdere fra ind- og udland.

FYGO har afholdt akut obstetrisk simulationskursus og sat 3 nye FYGO-podcasts i æteren, som kan høres gratis af alle. FYGO fik også sin egen instagram-konto “fygo.dk”, som vi bruger til at holde vore medlemmer opdateret om arbejdet og aktiviteterne i foreningen.
Vi har lanceret “HU-undersøgelsen”, som undersøger opnåede kompetencer efter endt speciallægeuddanelse. Vi håber at kunne præsentere resultaterne i det nye år. 

FYGO har været repræsenteret i UU, EFU, EXPU, ENTOG, NFYOG, DSOG, ansættelsesudvalget, de regionale videreuddannelser, specialerådet i region midt og forskningstræningsudvalget.
Vi har trods coronaen prøvet at holde en hvis aktivitet og har feks begivet os ud i forsøg med livestreaming af kurser, som vi også før coronaen, har drømt om at kunne gennemføre. Vi har bla gennemført et online kursus om cervixdysplasi og et om ansøgning til hoveduddannelse; og der er flere på vej. I oktober afholdte vi virtuel generalforsamling og fik valgt en ny bestyrelse ca 5 mdr forsinket. Vi sagde farvel til gode erfarne kræfter og velkommen til nyt blod.

I det kommende år har vi mange spændende ting i støbeskeen, bla lanceringen af en forskningskampagne, et internat med afholdelsesgaranti samt flere online-kurser. Vi glæder os.

Mvh. Sarah Berg
Formand for FYGO

Leave a Comment