Som yngre læger i introstilling eller under hoveduddannelse, er vi utrolig afhængige af et godt læringsmiljø i vores kliniske hverdag. Vores kompetencer skal evalueres ved supervision, og mesterlære er en vigtig del af vores oplæring. Derfor påvirker travlhed og økonomisk pressede afdelinger i høj grad vores uddannelse, og det skal vi være opmærksomme på. I Region Hovedstaden har udrulningen af Sundhedsplatformen presset alle afdelinger yderligere, og der er nu endnu større grund til at forbedre det kollegiale sammenhold og skabe arbejdsglæde i hverdagen.

FYGOs landsdækkende kampagne Del Operationen med en Kollega som blev lanceret i foråret 2017, har forhåbentligt hjulpet til at forbedre kommunikationen før, under og efter operationer. Når vi forbedrer vores kommunikation i hverdagen,  får samarbejdet og uddannelsen et løft. Jeg håber at lommekortene efterhånden er godt slidte og at plakaterne over håndvasken stadig kan bidrage til en konstruktiv dialog.

På efterårsmødet er FYGO ansvarlige for lørdagens faglige program og vi vil fokusere på arbejdsglæde i hverdagen og prøve at puste lidt empowerment ind i os alle sammen – det er vist efterhånden lægernes tur til at komme igennem den mølle. Vi har nemlig rigtig meget vi kan være stolte af i vores speciale: vores guideline arbejde, stolte traditioner for undervisning af medicinstuderende og yngre læger, at vi er et af verdens mest sikre lande at føde i for både mor og barn, vores lave sectiofrekvens, udbredte screeningsprogrammer og meget andet. Ud over refleksioner om arbejdsglæde vil vi sætte fokus på specialets historiske udvikling, som er utrolig imponerende både i forhold til kirurgiens udvikling men også den nyere udvikling indenfor blandt andet fertilitetsbehandling og føtalmedicin er noget vi kan være stolte af.

Vi glæder os til at se jer til efterårsmødet og håber at vores indsats for at øge kommunikationen, samarbejdet og arbejdsglæden i hverdagen kan mærkes rundt omkring på afdelingerne.

Camilla Mandrup
Formand for FYGO, Reservelæge, PhD

Leave a Comment