I efteråret begyndte FYGO planlægningen af vores nye kampagne ”Giv forskningen videre”. Vi håber, at rigtigt mange forskningsaktive læger og afdelinger har lyst til at bidrage til kampagnen. En del af denne kampagne er at formidle kontakten med de forskningsansvarlige læger på Gynækologisk Obstetrisk Afdelinger i Danmark.

Gynækologi og obstetrik er et speciale med en stor appel til engagerede og videbegærlige yngre læger – hvoraf en stor del af dem har et ønske om at bidrage med forskningen indenfor specialet. Det er for mange drevet både af lyst og af ønsket om at kvalificere sig til en hoveduddannelsesstilling, og dygtiggøre sig indenfor den akademiske lægerolle. Vi har indtryk af, at vi har en stor ressource i de yngre læger, som gerne vil bidrage til et forskningsprojekt, og som gerne vil begynde med et mindre, overskueligt projekt de kan lave ved siden af deres kliniske arbejde i en introduktionsstilling eller en uklassificeret reservelægestilling, men at mange desværre synes, at det kan være svært at ”få foden indenfor” og komme i gang.  

Vi håber på at kunne hjælpe dig godt i gang med forskningen. Så tag FYGO’s forskningsråd under armen og find den vejeleder der passer til dig.

I Oktober måned har vi forskerdating hvor der mulighed for at møde forskere i din region (Både Nord, Syd og Øst) se mere om arrangementet her.

Her nedenfor kan du finde navnene og kontaktinformation på de overlæger der står for forskning på de respektive hospitaler. Eller kig i vores Ph.d. register hvis du måske vil hjælpe til på et projekt, find det her.

HospitalNavnTitelFokusområdeE-mail
Nykøbing Falster SygehusJeannet LauenborgLedende OverlægeObstetrik; Diabetes og overvægtjlaue@regionsjaelland.dk
Nordsjællands Hospital HillerødTine Dalsgaard ClausenOverlæge, Klinisk Forskningslektor, PhDDiabetes, overvægt, medicinske sygedomme under graviditeten, tine.clausen@regionh.dk
RigshospitaletMalene HildenOverlæge, PhDKønsidentitetmalene.hilden@regionh.dk
Randers SygehusPinar BorForskningsansvarlig overlæge, Klinisk Lektor, PhDVitamin D i graviditeten. Forebyggelse af trombose i graviditeten. Bedre diagnostik af cervix dysplasi.isibor@rm.dk
Sygehus Lillebælt, KoldingMohammad KhalilOverlæge, Klinisk Lektor, PhDGruppe B streptokokker under graviditet og fødselMohammed.Khalil@rsyd.dk